Salon De Roos Natuurzuivere Huidverzorging » Nieuwsbrief » ZIJDEZACHTE HANDEN

SCHOONHEIDSSALON DE ROOS

NATUURZUIVERE HUIDVERZORGING

ZIJDEZACHTE HANDEN                        

Regelmatig hoor ik van vrouwen dat ze last hebben van droge handen en gescheurde nagelriemen. Reden voor mij om in deze nieuwsbrief het verzorgen van de handen aandacht te geven. 

Een belangrijke tip  voor het verzorgen van droge handen is: gebruik de juiste vetten op het juiste moment. Gebruik handcrème met plantaardige vetten, zoals olijfolie en jojobaolie en dierlijke vetten zoals wolwas(lanoline) en bijenwas en vermijd handcrème met aardoliegerelateerde vetten zoals parrafine, vaseline, purol, uierzalf. Deze producten werken verslavend. Ze blijven op de huid liggen en sluiten de huid af i.p.v. de huid te stimuleren zelf aan het werk te blijven.

Breng ´sochtends handcreme aan en eventueel nagelriemolie. Deze olie breng je op de nagelriemen aan met een wattenstaatje. Eerst nagelriemolie op de nagelriemen aanbrengen en daarna nagelriemen voorzichtig terugdrukken met het wattenstaafje. Tenslotte de olie zacht inmasseren.

Zelf ben ik fan van de handcrème van Dr. Hauschka (€11,95), hoe kan het ook anders, die heel snel intrekt en toch een zachte omhulling aan je handen geeft. Herhaal het aanbrengen van handcrème in de loop van de dag nog eens als je extreem droge handen hebt of als je veel in het water bent geweest met je handen.

Wil je meer? Geef jezelf dan een handenmasker met veel handcrème. Verdeel de crème over je handen, laat 5 minuten intrekken en masseer de rest in. Naast de handcrème van Dr. Hauschka is ook de  Skinfood van Weleda (€6,90) hiervoor heel geschikt. Deze crème is veel vetter en is zoals de naam al zegt: voeding voor de huid.

Breng liever geen handcrème aan voordat je gaat slapen.

Wil je voor het slapen iets extra´s? Gebruik dan de Gezichtslotion voor de handen of zijdepoeder. (Lichaamspoeder van Dr. Hauschka , €22,50). In het begin is het misschien even wennen om zijdepoeder op droge handen te gebruiken, maar het zorgt echt voor zijdezachte handen.

Handenhammam

Is het tijd voor groot onderhoud? Geef dan jezelf een Handenhammam. Lees hieronder wat je moet doen.

Voorbereiding         

Pak een kom, handdoek, badolie,(mini moorlavendel badolie bijvoorbeel, € 2,80) gezichtsreinigingscrème, gezichtslotion en handcrème of een voedend masker. Maak een handenbad met lekker warm water en badolie.                                                                                                                                            Leg beide handen in het bad, (leg een opgerolde handdoek onder de polsen )voel de ontspanning in je handen, schouders, lichaam. Neem een paar minuten de tijd.

Reinigen

Doe 2 cm reinigingscrème in je hand. Meng met een beetje lauwwarm badwater zodat het smeuïg wordt.                                                                     Verdeel de crème over de handen met een zachte duw/druk beweging. Herhaal de beweging 3 keer als dieptereiniging en massage. Let er op: niet scrubben. Spoel de handen af in het handenbad, droog ze voorzichtig af en zet het handenbad aan de kant. Een nog intensievere  mogelijkheid om je handen te reinigen en tegelijkertijd te verzorgen krijg je met  het aanbrengen van een papje met gezichtsmasker (het reinigend masker). 5 minuten laten intrekken, daarna afspoelen en en je hebt tintelfrisse handen. Kleine sachetjes met dit poedermasker €2, zijn te koop in de praktijk.

Versterken

Spray de handen in met gezichtslotion en duw/druk de huid tot dat die is opgenomen.

Verzorgen

Doe  handcrème of  nog lekkerder hydraterend masker op je handen en verdeel het ruim over je handen en polsen. Leg je handen op je schoot met een handdoek eronder en laat de creme een paar minuten intrekken als een masker. Masseer na een paar minuten alle handcreme in en geef je handen een massage. 

Met deze handenverwenbehandeling heb je gegarandeerd schone en zijdezachte handen en een heerlijk moment van ontspanning!

Wil je dit met een groep doen? Ik geef de HandenHammam in september/oktober ook als workshop, waarbij je bovendien nog een heerlijke handmassage leert en op elkaar toepast. Deze workshop kan ook gegeven worden op locatie of ter gelegenheid van een verjaardag of vriendinnenuitje.
Vanaf deze maand is het ook mogelijk om een losse hand-of voetbehandeling te boeken met een heerlijke massage, warme compressen en een weldadig handen of voetenmasker.(duur; 3 kwartier tot een uur, Prijs €37,50) Dit aanbod wordt binnenkort op de site gezet.

NIEUWE  PRODUCTEN   

De afgelopen maanden zijn er 2 nieuwe producten van Dr. Hauschka op de markt verschenen:                                                                                 

Vernieuwde Dr. Hauschka Deodorants:Deodorant Rozen(€12,95) en Deodorant Salie Mint(11,95)

Deze vernieuwde deodorants met plantaardige extracten en etherische oliën zorgen voor een frisse of zacht geurende bescherming. De deodorants met alcoholarme roller zijn zeer huidvriendelijk en bevatten geen aluminiumzouten. Aluminiumchloride vernauwt de poriën en onderdrukt zo de normale transpiratie. Beide deodorants kunnen direct op een geëpileerde huid worden aangebracht. Ze reguleren de ph -waarde van de huid. Saliemint heeft een frissportieve geur en is vetvrij.Het is een betrouwbare frisse bescherming, ook tijdens het sporten met o.a. salie en toverhazelaard. Deodorant rozen is een romige deodorant en heeft een milde rozengeur. Het is een beschermende en zachte verzorging ook voor stressvolle situaties met o.a. rozenwater en etherische rozenolie. Binnenkort ook als tester in de praktijk.

Nacht Serum (€30,95)      

Als je huid een extra impuls nodig heeft, kun je haar helpen met een kuur met Nacht Serum. De basisnachtverzorging wordt voor een periode van 28 dagen onderbroken. Tijdens de kuur met Nacht Serum wordt na het versterken van de huid met gezichtslotion, Nacht Serum aangebracht.  Deze vetvrije nachtverzorging ondersteunt de huid in haar nachtelijke processen en laat haar ongehinderd ademen. Gebruik: na de reiniging en versterking van je huid dun aanbrengen op je gezicht en décolleté. De basis ingrediënten Nacht Serum :  een ritmisch bereid waterig extract van appelbloesem en het vruchtvlees van de appel.

Workshops

De komende maanden verzorgen Salon de Roos en coachingspraktijk de Roos weer verschillende workshops: 2 workshops natuurzuivere huidverzorging, verschillende workshops SoulCollage® en een inspiratie-en stiltewandeling. Hieronder vind je informatie over de workshops.

Workshop natuurzuivere huidverzorging

Wil je de basis van huidverzorging leren of je kennis opfrissen? Ben je benieuwd naar de cosmetica van Dr. Hauschka? Of heb je zin in een verwennerijochtend of verwenavond?

Kom dan naar de workshop natuurzuivere gezichtsverzorging op 28 of 29 mei in Sleen

Je maakt tijdens de workshop kennis met de Dr. Hauschkacosmeticalijn. Na een korte inleiding gaan we aan de slag met deze heerlijk geurende producten. Gezamenlijk zullen we de stappen van de dagelijkse reiniging, versterking en verzorging van de huid toepassen.Zo kun je ervaren hoe de producten voelen op de huid. Er is aandacht voor de verschillende huidbeelden en voor een persoonlijk huidadvies. Heb je een  specifieke vraag of een probleemhuid dan is het handig dit vantevoren kenbaar te maken.                                                                                                                                        

Tijdens de workshop kun je naar hartelust de producten gebruiken en uitproberen.NIEUW IN DEZE WORKSHOP IS DE GEZICHTSGYMNASTIEK VAN DR.HAUSCHKA WAARMEE WE DE WORKSHOP ZULLEN BEGINNEN. Je leert een aantal oefeningen om de mimische spieren, de vormgevers van het gezicht, te stimuleren en te ontspannen.

Locatie: Salon de Roos, Rhebruggenstraat 10 Sleen

Datum en tijd: Donderdag 28 mei van 19.30-21.30 uur en vrijdag 29 mei van 10.00 uur tot 12.00 uur

Kosten: €15

Je ontvangt:

*een goodybag met  Dr. Hauschkaverrassing

*een persoonlijk huidverzorging                                                                                                   

*10%korting op de aanschaf van producten (alleen tijdens de workshop)

*€10 korting op de eerste behandeling

*een gezellige en actieve verwenochtend of verwenavond                                      

INSCHRIJVEN: STUUR EEN MAIL NAAR : info@deroosnatuurzuiverehuidverzorging.nl of femmie.timmerman@casema.nl

INTRODUCTIEWORKSHOP SOULCOLLAGE®   19 mei, 9 juni zowel 's middags als 's avonds van13.30-16.00 uur of 19.30- 10.00 uur

Maak je eigen beeldcollagekaart en laat je verrassen door wat de kaart je te zeggen heeft.

SoulCollage® is een laagdrempelige en creatieve manier om in contact te komen met je innerlijke wijsheid. SoulCollage® helpt je om wat in je leeft en op dit moment belangrijk is, zichtbaar te maken en woorden te geven. Het is een speelse en compassievolle manier om naar jezelf te kijken en bij je eigen antwoorden te komen.                         

Deze workshop leert je de basistechnieken van SoulCollage®.  Zonder bewust te zoeken kies je afbeeldingen die je aanspreken. Het gekozen materiaal verwerk je tot een collage. Zo ontstaat jouw persoonlijke SoulCollage®kaart. Kijk voor meer informatie op de site 

nieuws

 

INSPIRATIE EN STILTEWANDELING                                                                                                                    rond het ritme van de seizoenen: zomerwandeling

Datum:  28  juni, 10.00-12.00 uur op de De Klencke , Oosterhesselen    Kosten:€10                                                                                                                 Op zondag  28 juni kun je meedoen met een inspiratie- en stiltewandeling in de Klencke in Oosterhesselen. We wandelen in stilte in een rustig tempo en staan zo nu en dan letterlijk en figuurlijk stil voor een verdiepende natuuropdracht om het contact met jezelf en je eigen stilte te verdiepen. Elk seizoen heeft weer andere opdrachten of vragen. We laten ons inspireren en verrassen door wat de natuur ons spiegelt en lopen maximaal 4 tot 5 kilometer. Loop je ook een keer mee?

Kijk voor meer informatie op stilte-inspiratiewandelingen

 

Wist je dat

Er voor alle klanten van Salon de Roos een spaarsysteem bestaat? Iedere euro die je besteedt aan producten of behandelingen telt mee in dat spaarsysteem. Voor iedere €20 die je besteedt ontvang je een stempel. Bij een volle kaart (30 stempels) krijg je €30 korting op een behandeling naar keuze. Speciale aanbiedingen of andere kortingen vallen buiten het spaarsysteem.

Hartelijke groet,
Salon De Roos
Femmie Timmerman
06-24720208
www.deroosnatuurzuiverehuidverzorging.nl