Salon De Roos Natuurzuivere Huidverzorging » Nieuwsbrief » WINTERTIPS VOOR DE HUID

SCHOONHEIDSSALON DE ROOS

NATUURZUIVERE HUIDVERZORGING

 

 

Wintertips voor de huid

Als het kouder wordt en de verwarming weer aangaat krijgt de huid het zwaarder te verduren. Warme lucht binnen, airco op het werk, koud weer buiten. In deze nieuwsbrief  tips hoe je je huid extra kunt verwennen en verzorgen in de wintertijd.

In het nieuwe jaar organiseert De Roos verschillende nieuwe workshops. Dit maal niet gericht op huidverzorging maar op een nieuwe tak van mijn bedrijf: de creatieve natuurcoaching.

Verderop in deze nieuwbrief lees je over de workshops SoulCollage® en de stilte-en inspiratiewandelingen. Een website met het totale aanbod van De Roos, praktijk voor creatieve natuurcoaching is in de maak.

Lippenverzorging

De huid van de lippen produceert vrijwel geen talg en mist dus het beschermende vetlaagje dat de rest van de gezichtshuid wel heeft. In de winter zijn er dan ook meer mensen die last hebben van droge lippen, soms met hinderlijke of pijnlijke kloofjes. Heb je behoefte aan lipverzorging die je huid niet afhankelijk maakt dan heeft Dr. Hauschka twee producten voor zachte soepele lippen.

De Lippenverzorgingsstift is geschikt voor de dagelijkse verzorging. Een paar maal per dag aanbrengen is al voldoende. Zes verschillende soorten was, waaronder bijenwas en sheaboter beschermen en verzorgen de huid en werken preventief tegen droge lippen en kloofjes. De stift is transparant en laat je lippen zacht glanzen. Let bij het kopen van een lippenverzorgingsstift altijd op de ingrediënten. Veel goedkope verzorgingsstiften bevatten minerale oliën als vaseline en paraffine. Ze zijn afkomstig uit de aardolieindustrie en blijven op de huid liggen en sluiten de huid af. De lippen voelen weliswaar zacht aan maar doordat de vetten niet kunnen worden opgenomen, wordt de huid steeds afhankelijker. Dat betekent dat de huid niet meer zonder vaseline en paraffine kan en dat je steeds moet blijven smeren.

Lippenbalsem gaat een stapje verder dan de Lippenverzorgingsstift en is er voor de verzorging van droge gesprongen lippen. De balsem kun je het best met een spateltje uit het potje halen. Verwarm de balsem daarna tussen je vingers en breng het aan op je lippen. Lippenbalsem kan ook gebruikt worden als lippenmasker tegen rimpelvorming rondom de lippen. Masseer de lippen met je vingers of met een  zacht borsteltje. Breng vervolgens een ruime hoeveelheid Lippenbalsem rondom de mond aan en laat dit ongeveer twintig minuten intrekken. 

Winterbad

Een ander heerlijk product voor de wintermaanden is het Winterbad. Dit kruidig geurende bad met dennennaaldolie heeft een weldadig effect op je gesteldheid tijdens koude gure dagen. De etherische olie ondersteunt de doorbloeding van de huid en werkt verwarmend op je lichaam. Winterbad is te koop in flesjes van 30 ml voor de prijs van € 6,50. Tip: Ongeveer 7 druppels Winterbad op een vochtig washandje of een douchespons is ook heerlijk om je lichaam mee te verwennen en verkwikken.

Gezichtsolie 

Ook Gezichtsolie is een fijn product in de winter. Deze verzorgende olie bevat geen water en kan dus ook niet "bevriezen" Meng twee a drie druppels Gezichtsolie door je dagcrème en je huid wordt goed beschermd tegen de kou.  Ideaal voor de winter en tijdens de wintersport.

Vitaliserend Masker

En als laatste: het Vitaliserend Masker. Dit product is een heel fijne aanvulling op de dagverzorging en geschikt voor ieder huidbeeld. Reinig aan het begin van de avond de huid met reinigingscrème of reinigingsmilk en breng nadat de lotion is aangebracht een laagje Vitaliserend Masker aan. Iets dunner dan een masker, iets dikker dan gezichtscrème. Dit laagje laat je minimaal 20 minuten intrekken en voor je naar bed gaat haal je het restant er af met lauwwarm water en een washandje (grote kans dat er weinig restanten te vinden zijn en dat het masker helemaal is ingetrokken) Nu is je huid goed gevoed. Één of twee maal per week zo n klein maskertje aanbrengen doet wonderen. Een andere mogelijkheid is om zo nu en dan, als aanvulling op de dagverzorging,  's ochtends een dun laagje Vitaliserend Masker aan te brengen onder de dagcrème.

Workshop SoulCollage® 6 en 16 januari en 27 februari: Maak je eigen beeldcollagekaart

Met SoulCollage® kun je op een ontspannen en laagdrempelige manier contact maken met je innerlijke wijsheid. Je begint met het intuïtief uitzoeken, knippen of scheuren van afbeeldingen. Welke beelden spreken je aan, waar blijft je blik op hangen? Het gekozen materiaal verwerk je tot een collage. Zo ontstaat jouw persoonlijke SoulCollage®kaart. Lees verder op: www.deroosnatuurzuiverehuidverzorging.nl onder het kopje Workshops SoulCollage®

 

Stilte- en inspiratiewandelingen rond het ritme van de seizoenen

In de stilte van de natuur komen we steeds opnieuw thuis bij onszelf. Tussen de bomen voelen we ons beschermd en in het open veld voelen we weer onze vrijheid. Maandelijks organiseer ik op vrijdag en zondagochtend stilte- en inspiratiewandelingen op verschillende locaties in de omgeving van Sleen.  Lees verder op: www.deroosnatuurzuiverehuidverzorging.nl 

 

Rest mij nog om ieder van jullie een fijne kersttijd en een zuiver en inspirerend nieuw jaar te wensen.

 

           Femmie

 

 

Hartelijke groet,
Salon De Roos
Femmie Timmerman
06-24720208
www.deroosnatuurzuiverehuidverzorging.nl