De Roos
Menu
De Roos

DRIE STAPPEN VOOR EEN MOOIE EN GEZONDE HUID

De dagelijkse verzorging van de huid  bestaat uit 3 stappen:

REINIGEN, VERSTERKEN, VERZORGEN

REINIGEN

De huid moet kunnen ademen en dat lukt niet als de poriën verstopt zitten met vuil, talg,  zweet of make-up. Daarom is het belangrijk om zowel ’s ochtends als ’s avonds de huid te reinigen. Na de reiniging ’s avonds kan de huid zich tijdens de slaap herstellen.
Maar waarom ’s ochtends  reinigen als je dit ’s avond al gedaan hebt, zult u zich misschien afvragen. Tijdens de nacht is het lichaam actief bezig zichzelf te herstellen. Bij dat helingsproces worden afvalstoffen en ziektebronnen verzameld die via ademhaling, urinewegen, mond en huid verwijderd worden.

Daarnaast vernieuwt de huid zich van binnenuit. Hierdoor komt er een laagje dode huidcellen op onze huid. Dode huidcellen kunnen puistjes veroorzaken maar zorgen ook voor een grauwe doffe kleur.
Het reinigen zorgt ervoor dat afvalstoffen en dode huidcellen worden weggespoeld, zodat de huid weer vrij kan ademen.

Reiniging stimuleert ook de bloedsomloop, de celvernieuwing en het onbelemmerd doorlaten van talg naar het huidoppervlak.  Verder helpen de reinigingsproducten van Dr. Hauschka de huid  bij het behouden van de beschermende zuurmantel. Hoe schoner de huid, hoe beter de verzorgingsproducten worden opgenomen.

ZO REINIGT U DE HUID MET GEZICHTSREINIGINGSCREME

Maak het gezicht vochtig met lauwwarm water.
Neem ongeveer 2 cm uit de tube van de Dr.Hauschka Gezichtsreinigingscreme in de vochtig gemaakte handpalm  en meng dit met een beetje water  tot een romige emulsie.

De emulsie van boven naar beneden  en vanuit het midden naar buiten met afrollende bewegingen over het gezicht verdelen. Oefen met de handen een lichte druk uit op de huid. Maak daarbij afrollende bewegingen (eerst de wijsvingerkant van de hand  neerzetten en dan afrollen naar de pinkkant) zodat er een licht zuigend effect ontstaat waarmee vuil, dode cellen en overtollig vet als het ware worden weggezogen wanneer u uw vingers wegtrekt.

Boen of wrijf de huid niet met uw handen of een washandje maar maak de handen weer vochtig en herhaal de afrollende bewegingen van boven naar beneden.  Vergeet ook de zijkant van de neus niet. Herhaal deze stap nog een derde keer.
Het is belangrijk om de emulsie vochtig te houden.

Met lauwwarm water de gezichtsreinigingscrème afspoelen. Twee keer naspoelen, eerst met lauwwarm water en aansluitend met koel water.

HET GEZICHT VITALISEREN EN VERSTERKEN

De reiniging  wordt afgesloten met het aanbrengen van de gezichtslotion die de huid versterkt. Deze lotion helpt niet alleen de laatste restjes reinigingscrème weg te nemen, maar maakt de huid tegelijk ook sterker; ze bevordert de elasticiteit ervan en spant de poriën.

De gezichtslotion van Dr. Hauschka bevat extracten van wondklaver en toverhazelaar die de eigen activiteit van de huid stimuleren. De  lotion met geneeskrachtige planten kan bij de behandeling van diverse huidaandoeningen helpen, bijvoorbeeld bij couperose en acne.

VERZORGEN

Derde en laatste stap is het VERZORGEN met een op de behoefte van de huid afgestemde dagcrème, die eveneens de beschermende functie van de huid ondersteunt.

Iedere huid is anders.  Omdat de huid soms wat meer en soms wat minder bescherming nodig heeft zijn er zeven Dr. Hauschka gezichtsverzorgingsproducten die, afzonderlijk of gemengd, de juiste dagverzorging bieden voor alle huidbeelden.

’s Avonds kan na het reinigen en versterken een vethoudende nachtverzorging achterwege blijven. De huid is met het reinigen en versterken genoeg voorbereid voor de herstellende processen die ’s nachts plaatsvinden.

SPECIALE VERZORGING

Voor de huid met acne – overgevoeligheid – couperose – pigmentvlekken – rimpels  - overgangsreacties én voor de huid die door stress, conflicten of slapeloze nachten ontregeld is, heeft Dr. Hauschka speciale huidconditioners ontwikkeld waarin bijzondere edelstenen, bladgoud en zilver zijn verwerkt.

Verzorg en verwen uw huid en geef haar als het nodig is, een passende intensieve verzorging. De conditioners sluiten aan bij de basisverzorging en geven een aanvullende, normaliserende impuls.